Nederlands

Jannet Bodewes (spreek uit Bo-dee-wus)is een Nederlandse country singer/songwriter .

Haar repertoire is pure country en countryrock met up tempo nummers en mooie ballads.
Naast country evergreens van grootheden als Tammy Wynette, Loretta Lynn en Patsy Cline is Jannet Bodewes sinds de jaren negentig geïnspireerd door de moderne countrymuziek van Trisha Yearwood, Heather Myles en Shania Twain. Tegenwoordig schrijft Jannet Bodewes ook haar eigen nummers, heeft ze componisten en tekstschrijvers in Amerika en Engeland maar blijft daarbij trouw aan het pure country geluid.
Jannet Bodewes behaalt al jaren als country zangeres internationale prijzen. In 2011 won ze de eerste editie van de Country Music Euro Masters in Duitsland en produceerde in eigen beheer haar eerste solo cd “ Here I Am” . Het jaar werd een succes met het tekenen van een contract met Westwood Int. Records in Nashville (USA).
In 2012 won Jannet de Tammy Wynette Tribute Award in Engeland en trad op met haar nieuwe begeleidingsband “ Countryline” tijdens het jaarlijkse gala van de Dutch Country Music Assosiation, won in oktober voor de tweede keer op rij de Country Music Euro Masters in Duitsland en won met haar band Countryline de tweede prijs in de bandcategorie
In 2013  is haar eerste Nashville album “Hank & Patsy’s Ghost” uitgekomen in diverse landen in Europa en het 2de album “Blue Days” volgde in 2016.

Het 3de album ” Not just talking” kwam uit in 2019.  Inmiddels wordt er gewerkt aan een 4de album. Jannet Bodewes & Countryline  hebben inmiddels optredens gehad op verschillende grote en kleine podia in Nederland, Engeland, Denemarken Belgie, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland, waar zij, afhankelijk van wat er gevraagd wordt, luistermuziek, linedance-songs, covers en eigen werk brengen.

Bent u geintresseert in een optreden van Jannet en haar band? Gebruik het contactformulier voor meer info!